Je bent ongetwijfeld op de hoogte van het feit dat pizza’s zeer populair zijn. Je hebt ongetwijfeld ook zelf wel eens een pizza gehad. De kracht van pizza is dan ook de veelzijdigheid ervan. Met een pizza kun je namelijk zeer veel kanten op en dat maakt het dan ook zo’n uniek gerecht. Het is voor mensen met zeer verschillende smaken. In dit artikel gaan wij eens iets dieper in op het fenomeen pizza.

Pizza is wereldwijd populair

Niet alleen in Nederland is pizza een zeer populair gerecht, maar ook in vele andere landen over de hele wereld. Er zijn bijna geen landen alwaar ze geen pizza’s eten en dat is tamelijk bijzonder te noemen. Jaarlijks worden er meer dan 5 biljoen pizza’s verkocht. Dat is natuurlijk een zeer gigantisch aantal. De meeste mensen bestellen pizza’s bij een restaurant, maar ook veel mensen kopen tegenwoordig diepvriespizza’s en stoppen die in de oven, of maken deze op een andere wijze klaar. Dan is er ook nog een iets kleiner percentage die ervoor kiest om een pizza helemaal zelf te maken. Dat is uiteraard ook hartstikke leuk om te doen. Je kunt een pizza bodem – Monte Pizza Crust Pizza’s aankopen.

Vrouwen bestellen vaker pizza’s met groente

Het klinkt misschien gek, maar uit onderzoek is gebleken dat vrouwen vaker pizza’s met groenten bestellen dan mannen. Sterker nog: men stelt dat het soms wel twee keer zo veel is. Waar dit aan ligt? Geen flauw idee om eerlijk te zijn. Misschien voelen vrouwen zich sneller schuldig als ze wat ongezonds gaan eten en proberen het op deze wijze te compenseren? Dat zou zomaar mogelijk zijn, maar het is in ieder geval een interessant feitje.

Pizza’s zijn al heel oud (pizzabodem – Monte Pizza Crust)

Pizza’s worden in Nederland nog niet zo heel lang gegeten, maar toch bestaan pizza’s al zeer lang. Sterker nog: de eerste pizzeria werd al geopend in 1738 in Napels! Dat is uiteraard tamelijk bijzonder te noemen. Pizza is dan ook een echt Italiaans gerecht en ook eentje waar ze trots op mogen zijn, want het heeft letterlijk de wereld veroverd.