Een feestelijke eettafel is nooit compleet zonder een eindeloze reeks kanten die iedereen kan verslinden. Of het nu aardappelen zijn of wat vers gebakken paasbrood, iedereen houdt van een lange lijst met opties om uit te kiezen. En voor dat exacte doel moet je casave kopen om die keuze een beetje moeilijker te maken en toch ongelooflijk smakelijk voor iedereen!

Wat is Casave?

Casave, een populair basisvoedsel over de hele wereld, is een steenrijke knol die inheems is in de regio van Brazilië. Omdat hij extreem veel voedingsstoffen bevat en bestand is tegen de barre omstandigheden in de tropen, is deze “tropische aardappel” buitengewoon populair gebleven in gebieden als Zuid-Azië, Afrika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied als een standaard basisvoedsel.

Hoe wordt Casave gekookt?

Net als elke andere knol wordt cassave gekookt door middel van processen die sterk lijken op die van aardappelen. Eenmaal gewassen en geschild, kunnen ze worden gebakken als frites, gekookt, gestoomd of zelfs gebakken volgens het recept dat wordt gevolgd.

Ze voegen niet alleen een geweldig ingrediënt toe aan uw bord, maar worden uiteindelijk door iedereen geliefd als ze op de juiste manier worden gekookt en gekruid, vooral omdat ze zelf geen uitgesproken smaak hebben. Het is echter heel belangrijk om op te merken dat onbewerkte en ongekookte cassave inderdaad giftig is en dat men ongelooflijk voorzichtig moet zijn met betrekking tot de manier waarop het wordt geconsumeerd.

Welke voedingsstoffen heeft het?

Als je erover nadenkt waarom je casave zou kopen, dan is een van de belangrijkste redenen dat het volledig glutenvrij is! Dat klopt. En dat niet alleen, het is ook gevuld met veel meer voedingsstoffen zoals vitamine C, magnesium en mangaan, die allemaal belangrijk zijn voor een gezond fysiek onderhoud en bescherming.

En hoewel het een koolhydraatarme optie blijft, levert het ongeveer het dubbele van de energie die een stapel aardappel zou doen. Verdubbel de energie voor de helft van de koolhydraten, dat is waar iedereen naar op zoek is.

Niet alleen dat, maar casave is ook een maand lang onbeperkt houdbaar als je het in de koelkast bewaart. Als je echter restjes hebt gekookt, raden we je aan om ze binnen een dag op te eten.

Receptideeën voor Casave

Als u erover nadenkt hoe u deze heerlijke knol aan uw eettafel kunt toevoegen, dan hebben wij het voor u uitgesorteerd. Het wordt in zijn meelworm erg populair gebruikt voor het bakken van brood en gebak, vooral als je ze glutenvrij wilt. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt als verdikkingsmiddel voor verschillende gerechten.

Of het nu gaat om puree, pap, pudding of knapperige frites, casave kan gemakkelijk worden gebruikt om alternatieven te maken voor enkele van de beste aardappel gerechten waar iedereen niet alleen van zou houden, maar ook van zou genieten. En dat ook zonder enige vorm van koolhydraat schuld.

Dus als je op zoek bent naar een gezonde maar heerlijke optie om aan je eettafel toe te voegen, dan is casave de juiste keuze voor jou. En geloof ons, u zult er geen moment spijt van krijgen.