De keuken is al snel te klein voor al het kookgerei en aanverwante artikelen. Hoe groter de keuken, des te meer artikelen zijn er aanwezig, lijkt het wel. Het organiseren en goed plaatsen is net zo belangrijk als het maken van een goede maaltijd.

Maar hoe doe je dat? Je kunt gewoon met kleine stapjes beginnen, zoals met alles in het leven. Om te beginnen kun je bakpapier, aluminiumrollen en folie met behulp van magneetjes aan je koelkast hangen. Zo hou je plek over en het ziet er toch georganiseerd uit.

Koelkastdeur

De recepten die je wilt gaan uitproberen hang je eveneens aan de koelkastdeur op, zo heb je een goed overzicht wat je wilt gaan bereiden. Je ziet in één oogopslag ook welke ingrediënten je in huis dient te hebben. Je kunt er tevens allerhande belangrijke boodschappen ophangen, zoals bezoek aan de kapper, het is een geweldig notitieblok omdat je geregeld naar de koelkastdeur loopt.

Wanneer je schuifladen hebt, dan zou je een ladeverdeler kunnen installeren. Doordat er verschillende afdelingen zijn word je als het ware gedwongen om items bij elkaar in hetzelfde bakje te leggen. Bijvoorbeeld lepels bij lepels, je behoudt het overzicht en schept orde in de voormalige chaos.

Hetzelfde geldt voor opbergbakjes, deze passen gemakkelijk in een kast en vallen eenvoudig op te stapelen. Je zou etiketten op de bakjes kunnen plakken zodat je de inhoud al aan de buitenkant kunt aflezen.

Aan de muur

Pannen en potten kun je uit de weg ruimen door ze aan de muur te hangen. De schoonmaakmiddelen zou je aan een stang of koord kunnen hangen. Messen kunnen aan een magnetische strook bevestigd worden die je eveneens aan de muur hangt.

Als er geen plek is aan de muur dan zijn pannenrekken ideaal. Ze kunnen horizontaal of verticaal zijn. De pannen worden eigenlijk gestapeld en daardoor win je aan ruimte. Je kunt tevens de deksels apart opslaan middels het gebruik van rekken.

Je kunt een vaste tafel vervangen door een opklapbare versie. Na gebruik klap je hem in en zet hem aan de kant. Zo blijf je flexibel met de ruimte spelen. De potjes kun je wellicht op een draaiplateau plaatsen en de kruiden in een rek.

Aan de keukendeur zou je een rek kunnen plaatsen waaraan je manden kunt hangen. Deze worden speciaal gemaakt en kunnen op maat gemaakt worden. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om opberg trolleys te gebruiken. Er past veel in en ze zijn gemakkelijk verplaatsbaar.