Wanneer je appelmoes heel erg lekker vind, maar aan een koolhydraatarm dieet bezig bent, is het soms lastig. Want ga je die appelmoes laten staan? Of ga je zondigen en toch stiekem appelmoes (boordevol suikers en dus koolhydraten) eten?
Misschien is de oplossing voor jou wel dit heerlijke recept voor koolhydraatarme appelmoes! Heerlijk voor bij de stamppot of gewoon als bijgerecht. Lees hieronder hoe je de lekkerste koolhydraatarme appelmoes zelf kan maken.

Benodigdheden

Afhankelijk van de hoeveelheid appelmoes die je wil maken heb je natuurlijk appels nodig. Houd het volgende aan: 1 liter appelmoes bestaat uit ongeveer 1,5 kilo appels. Kies het liefst een zachte, zoette appel. Die laten zich makkelijker pureren.
Behalve de appel heb je een bodempje water in een pan nodig. Vul tot ongeveer 2 cm vanaf de bodem met water. Voor de smaak is het altijd lekker om een kaneelstokje toe te voegen.

Bereidingswijze

Snijd de appels (met schil) in partjes, verwijder de klokhuizen en doe ze in de pan. Voeg het kaneelstokje toe. Breng de appels aan de kook en laat ze ongeveer 1,5 uur doorkoken. Dan zijn de appels heel zacht. Voorkom droog koken door erop te letten dat er nog genoeg water in de pan zit. Zo niet? Vul het water dan bij.

Zodra de appels zacht zijn, kun je het vuur uitzetten. Gebruik een staafmixer om de appels te pureren, zo fijn als jij het lekker vindt. Is de appelmoes te dik? Voeg dan (heel voorzichtig) water toe tot het de juiste dikte bereikt heeft.

Bewaaradvies

Nu heb je een pan met ongeveer 1 liter appelmoes. Maar dat eet je vast niet op een dag op? Daarom kun je het beste de appelmoes bewaren. Neem een aantal glazen potten en doe daar kokend water in. Laat dit een minuut of 5 staan. Als de potten zijn uitgekookt, doe je het water weg en doe je de appelmoes erin terug. Draai de deksel nu stevig op de pot en laat ze 12 uur op hun kop staan. Op die manier pot je de appelmoes goed in en is deze langer te bewaren (meerdere maanden).